Netherlands Heart Institute

Hart- en vaatziekten hebben een grote impact op patiënten en families die erdoor getroffen worden. Het is daarom belangrijk om nieuwe strategieën te ontwikkelen die deze hart- en vaatziekten kunnen voorkomen, vaststellen en zelfs genezen. Om dit te kunnen doen is in Nederland een wereldwijd unieke samenwerking opgezet tussen de cardiologie-afdelingen van alle universitaire ziekenhuizen: The Netherlands Heart Institute (NLHI: www.heart-institute.nl). Het NLHI stimuleert jonge getalenteerde onderzoekers en ondersteunt hen bij hun onderzoek naar hart- en vaatziekten. Deze onderzoekers zouden hun werk niet kunnen doen zonder financiële ondersteuning via (anonieme) donateurs.

Dit jaar zet team NLHI zich daarom, net als vorig jaar, tijdens de Utrechtse Trilogie in om geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. De opbrengsten van dit jaar gaan naar de NLHI-Hartenbank en naar stichtingen die onderzoek naar erfelijke hartziekten mogelijk maken. Zij willen onderzoeken hoe deze hartziekten zo vroeg mogelijk bij mensen ontdekt kunnen worden, waardoor de ziekte beter behandeld kan worden.

De NLHI-Hartenbank (www.hartenbank.nl) zorgt ervoor dat dit onderzoek mogelijk is. De Hartenbank is een grote biobank waarin hart- en vaatweefsel en de bijbehorende medische gegevens worden opgeslagen voor medisch wetenschappelijk onderzoek. Onderzoekers over de hele wereld kunnen met dit hartweefsel onderzoeken hoe een gezond hart werkt en wat er precies misgaat bij verschillende hartziekten. Zo werken zij aan snellere en betere manieren om hartziekten op te sporen en aan betere behandelingen, zoals voor de aan LMNA gerelateerde hartziekten.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen