Vrijwilligers

Net als veel andere evenementen, kan ook de Tour d'Utrecht geen plaatsvinden zonder de inzet van vrijwilligers.  We hebben in de regio een mooi team aan vrijwilligers. Zo helpt een vast vrijwilligersteam aan fietsliefhebbers ons bij het uitzetten van de routes. Natuurlijk kunnen we niet verwachten dat zij op alle evenement kunnen en willen ondersteunen, dus extra hulp is zeker welkom! Daarnaast hebben we ook altijd handjes tekort op de verzorgingsposten en bij de start.


Mogelijke werkzaamheden

 • Tickets scannen & uitdelen startbescheiden      
  Iedere deelnemer moet bij binnenkomst zijn/haar ticket laten scannen. Het scannen gaat via een app die je kunt installeren op je smartphone. Deelnemers krijgen vervolgens een stuurbordje en eventueel extra's zoals een programmaboekje, wielershirt en/of consumptiemunten.

 • Startcoördinator      
  Zorg jij ervoor dat de deelnemers pas kunnen starten zodra het startsein is gegeven? Je staat in de startstraat en zorgt dat de deelnemers op de juiste tijd en de juiste manier kunnen vertrekken.

 • Verzorgingspost bemannen
  We richten om de ca. 40 kilometer een verzorgingspost in. Deelnemers krijgen hier technische assistentie en kunnen wat eten en drinken. De technische assistentie wordt door een fietsenmaker verzorgd, maar het eten en drinken wordt uitgedeeld door vrijwilligers.

 • Opbouw start- en finishlocatie        
  Een dag van tevoren gaan we met het team opbouwen. Denk daarbij aan het plaatsen van de dranghekken voor de startstraat, het opzetten van het terras en het aankleden van de locatie met beachflags en doeken. Vele handen maken licht werk!

 • Fotografie    
  Ben jij fotograaf van beroep of is fotografie een hobby van je? Dan weet jij als geen ander hoe je onze deelnemers en de sfeer kunt vastleggen. We hebben vaak meerdere fotografen lopen tijdens het evenement: één op de start- en finishlocatie, en één op de route en verzorgingsposten.

Lijkt het jou leuk om een handje mee te helpen? Stuur bij interesse een mailtje naar info@tourdutrecht.nl en geef aan welke werkzaamheden jij leuk zou vinden om te doen.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen